Hemgjord guacamole med vitlök, chili, avokado och tomat! Gott till tacos eller en köttbit 1


Hej på er!

Igår hade vi goda vänner på besök och tacos serverades till middagen, något som jag faktiskt tycker är riktigt gott! När det handlar om tillbehör till just denna rätt så finns det ju otroligt många olika varianter, allt från diverse grönsaker och frukter till nötter, såser och knapriga chips.

Vi är nog ganska klassiska med sallad, gurka, tomat, majs, lök, paprika, ost, creme fraiche och tacosåser men igår la jag till ett tillbehör som definitiv kommer att bli ett måste i fortsättningen.

Nytillskottet jag pratar om är guacamole, OJ så gott! Jag är egentligen inte speciellt förtjust i avokado men den här röran blev verkligen supergod! Jag kommer att servera den till tacos men även som tillbehör till en god köttbit eller en saftig kycklingfilé.

Röran består självfallet av avokado men är smaksatt med tomat, chili, vitlök och citron och det finns alla möjligheter till att anpassa röran efter sin egen smak genom att ta lite mer av någon ingrediens eller liknande. Röran håller fint ett par dagar i kylen.

Hemgjord guacamole med tomat, vitlök och chili (4 portioner)

2 st avokado
1 st liten tomat
1 st liten röd chilifrukt
1-2 st vitlöksklyftor
1 msk pressad citron
Salt, peppar och cayennepeppar

Gör såhär;

Skala och kärna ur avokadon. Lägg fruktköttet i en bunke och mosa. (eller använd en mixer). Välj själv hur slät du vill ha din guacamole.

Tillsätt finhackad tomat, finhackad chili, pressad vitlök och citronsaft. Rör om och smaksätt med salt, peppar och/eller cayennepeppar.

Förvara röran i kylen och servera till tacos, chips, en köttbit eller liknande.

Dela och kärna ur avokadon. Mosa den och blanda sedan ner de övriga ingredienserna. Smaka av och förvara i kyl.

 


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

En tanke om “Hemgjord guacamole med vitlök, chili, avokado och tomat! Gott till tacos eller en köttbit

  • Annika Sjödin

    Ser framemot att göra denna i sommar, samtidigt tackar jag för den goda grytan med fläskytterfile tillsammans med goda tillbehör och purjolöksgratäng, det blev verkligen omtyckt av alla runt bordet.