Hemgjord tacosås / salsa med paprika, tomat och jalapeno! 1


IMG_1122

God morgon!

Det är riktigt grått ute och det regnade när barnen skulle lämnas på förskolan, riktig höst! Det är snart dags att bege mig till jobbet men innan dess är det såklart dags för ett blogginlägg!

Ni följer väl bloggen på Facebook? Sök på ”Alla goda ting” så hittar ni rätt! Gör det redan idag, imorgon ska jag nämligen iväg på ett event som jag såklart uppdaterar på Facebook, häng med! : )

Idag tänkte jag att ni skulle få ett recept på en hemgjord tacosås, den är så himla god! Lika bra som den du köper och inga konstiga grejer i! Skriv upp denna på ”testalistan”! Testa dig fram med olika smaker och konsistenser, jag hade jalapeno i men du kanske hellre vill ha chilifrukt? Eller mer lök? Improvisera, och delge mig om du kommer på nån supersås! ; )

Hemgjord tacosås

1 förpackning krossade tomater
1 liten grön paprika
1 liten gul paprika
1 liten gul lök
1 tsk malen spiskummin
Salt och peppar
2 vitlöksklyftor
Olja
Oregano
Inlagd jalapeno
Ev vatten

Gör såhär;

Hacka alla grönsaker och fräs de i olja tills de mjuknat lite, men inte fått färg. Häll över krossade tomater och rör om. Tillsätt kryddor och jalapeno och låt koka ihop. Smaka av. Tillsätt vatten beroende på hur lös såsen ska vara. Behåll den ”chunky” eller mixa med stavmixer.


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

En tanke om “Hemgjord tacosås / salsa med paprika, tomat och jalapeno!