Tapasvecka: Mojo! 1


Hej på er,

Torsdag är det idag och det innebär dag 4 på tapasveckan här på bloggen.

Igår publicerade jag ett recept på patatas bravas (friterad potatis) och idag kommer ett utmärkt komplement till de frasiga potatisarna, nämligen den spanska såsen mojo! Om du går ut på en tapasrestaurang och beställer potatis så är det väldigt vanligt att man får in en skål mojo vid sidan av eller att man faktiskt ringlat såsen över potatisen vid serveringen.

Såsen gör du på ett kick med stavmixer och styrkan anpassar du helt efter tycke och smak. Vill du ha starkare smak ökar du bara mängden chili och/eller vitlök. Spiskummin är valfritt att tillsätta, god oavsett om man har den i eller ej. Du kan med fördel förbereda såsen inför servering och låt den stå och dra till sig lite.

Såsen passar även utmärkt till en grillmiddag eller liknande.

Mojo (4-6 portioner)

200 gram tomater
1/2 röd chilifrukt
0,25 dl rapsolja
1/2 röd paprika
1/2 msk pressad citronsaft
1 vitlöksklyfta
Salt och peppar
Ev ett kryddmått spiskummin

Gör såhär;

Dela tomaterna i mindre bitar, dela vitlök samt kärna ur och tärna paprika och chili. Mixa allt med övriga ingredienser till en sås. Smaka av och ställ övertäckt i kyl.

 


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

En tanke om “Tapasvecka: Mojo!