Patatas bravas – friterad potatis


Hallojsan!

Så var vi inne på dag tre på bloggens lilla tapasvecka! Idag ska ni få recept på en varm tapasrätt, det är väldigt gott att variera såväl smak som temperatur vid en tapassittning. Det kan låta krångligt med varma rätter men det är de inte, väl värt att prova!

Den här tapasrätten kallas patatas bravas och betyder ungefär friterad potatis. Jag har valt att göra mina potatisar i små fyrkanter. Till dessa enkla potatisar är det gott att servera någon sås som aioli eller andra såser. Ett passande såsrecept finns såklart också, spana in Mojo här!

Mina potatisar har jag smaksatt med flingsalt och låtit dem ligga i rejält med olja för att bli ordentligt frasiga. Vänd ett par gånger och sen är det klart. Kan ju knappt bli enklare!

Patatas bravas (4-6 portioner på en tapasbuffé)

6-8 större potatisar
1-1.5 dl rapsolja
Flingsalt

Gör såhär:

Sätt ugnen på 200 grader. Skala potatisen, skär dem i mindre bitar och blanda med olja och flingsalt. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt och låt stå i ugnen i ca 20 minuter. Rör om då och då. Servera så nygjort som möjligt!

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.