Rostad rosmarinpotatis


God förmiddag!

Idag är det tisdag och nu ska vi gå ifrån kakor och bröd som publicerats sista dagarna på bloggen och istället snacka tillbehör till en god köttbit, en fin kycklingfilé eller liknande.

Idag är det dags för att potatisrecept! Ett väldigt enkelt sådant, men väldigt gott! Dessa rostade potatisskivorna har jag smaksatt med olja, havssalt och rosmarin och låtit de steka i ugnen tills de blivit riktigt krispiga.

Potatisen har jag skurit nästan som en hasselbackspotatis, dvs skåror i den men inte ända igenom potatisskivan. Mina skivor gjorde jag ca 1 cm tjocka.

Servera med en god köttbit eller liknande samt en god sås.

Rostad rosmarinpotatis (4 portioner)

2-3 potatisar per person beroende på storlek
Olja
Rosmarin (jag använde färsk rosmarin)
Havssalt

Gör såhär:

Skala potatisen om du vill, vill du ha skalet kvar sköljer du potatisarna noggrant.
Skär potatisen i centimeter tjocka skivor och gör snitt i varje skiva, jag gjorde det bara på ena sidan. Lägg på plåt med skårorna uppåt. Häll över olja och toppa med salt och rosmarin. Låt stå i ugnen i ca 30 minuter i 200 graders värme tills potatisen är mjuk. Vänd då och då om du önskar.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.