Heta räkor


Hej på er,

Idag tänkte jag att vi skulle ta ett litet snabbt middagstips, en riktigt enkel och god vardagsrätt som känns lyxig. Här jobbar du med få ingredienser och allting blir klart på tiden som spaghetti blir klar i kastrullen. Jättebra!

Den här rätten, spaghetti med heta räkor, är egentligen en sån rätt där det inte finns några mått eller liknande att hålla sig till, det är bara att improvisera och smaka av precis hur man vill. Nedan får du min variant men hitta på precis vad du vill och öka/minska på vissa ingredienser .

Smaklig spis!

 

Heta räkor

200 gram skalade räkor
1 stor vitlöksklyfta
En bit röd chili
Rapsolja
Färsk persilja eller timjan
Spaghetti för en person

Gör såhär;

Finhacka chili och vitlök, samt kryddor. Lägg åt sidan. Koka spaghettin. När det är ett par minuter kvar hettar du upp olja i en stekpanna, fräser chili och vitlök så att det mjukar något och häller i räkorna och fräser tillsammans några minuter. Tillsätt kryddorna, smaka av och servera tillsammans med pastan. Njut!

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.