Krämig laxpasta med räkor och citron 1


Tjingeling,

Idag tänkte jag att det var dags att bryta av lite från alla äppelrecept och kakor som publicerats här sista tiden så idag blir det pasta! Lovely!

Den här veckan bestämde jag mig för att göra lite frysrensning, vi vet när man har en massa saker i frysen som ligger där men som man inte tar tag i allt laga. Man köper lätt hem nytt istället och glömmer det som ligger hemma.

Jag hade både lax och räkor i frysen så det blev en krämig pasta igår! Den här krämiga såsen är superlätt att göra. Jag smaksatte den med citron och persilja, toppengott!

Såsen kokar du ihop på 10 minuter så koka pastan under tiden så har du middag på bordet fortare än kvickt! Receptet nedan är uppskrivet efter de två portioner jag lagade igår men det går superbra att bara dubblera.

Krämig laxpasta med räkor (2 personer)

2 laxkotletter
200 gram räkor med skal
2,5 dl grädde
1-2 vitlöksklyftor
50 gram färskost (min var smaksatt med vitlök och örter)
2 tsk fiskbuljong eller salt
Rivet citronskal
Persilja
Peppar
Spä ev med vatten eller mjölk

Valfri pasta

Gör såhär:

Skär laxen i mindre bitar. Skala räkorna. Spara spadet som blir när du tinat dem, det är gott att använda för att spä såsen med.

Hacka vitlöken fint. Blanda grädde, färskost, vitlök, citronskal och persilja i en panna. Värm upp på medelvärme och smaka av med kryddor. Tillsätt laxen och småkoka i 5 minuter. Tillsätt räkorna och småkoka ett par minuter till. Smaka av såsen och servera med nykokt pasta.


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

En tanke om “Krämig laxpasta med räkor och citron