Laxburgare med räkröra och rödlök – fräsch vårmat! 1


IMG_8637

Hej på er!

Nu är det dags för ett litet middagstips! Nu när värmen börjat komma till oss (i alla fall här nere i Skåne) så föredrar jag lite ”lättare” mat många kvällar och den här rätten passar perfekt in i den kategorin! Väldigt mättande men ändå fräsch, god och hyfsat snabblagad.

Till middag idag serverades en hemgjord laxburgare med bröd (eller med grönsaker istället för den som vill) tillsammans med en god räkröra och krispig rödlök. Supergott! Barnen här hemma älskar lax och trots att maken egentligen inte är överförtjust i fisk rent generellt så är detta en rätt han faktiskt tycker väldigt mycket om. Full pott för samtliga!

Välj själv vilka tillbehör du vill ha. Självfallet kan du servera burgaren med pommes eller ugnsrostade grönsaker om du önskar en ”större” middag. En kall sås och en härlig sallad är ett jättegott och enkelt tillbehör. Krispig  rödlök är supergott att ha till!

Den här smeten blir ganska lös så jag rekommenderar att du steker dem i stekpanna och inte lägger dem på grillen. Vill du ha smeten något fastare kan du tillsätta lite ströbröd (lite fiberhusk för dig som äter enligt LCHF).

Fisk är ju nyttigt så släng in detta på matlistan! : )

Laxburgare med räkröra och krispig rödlök (4 personer)

4 st laxfileér a 125 gram
1 ägg
1 finhackad gul lök
1 finhackad vitlöksklyfta
0,5 tsk chilisås
Salt och peppar

Räkröra

300 gram skalade räkor
1 dl creme fraiche
2 msk majonnäs
0,5 dl finhackad dill
0,5 msk pressad citron
Salt och peppar

Tillbehör

Grönsaker
Bröd
Kall sås

Gör såhär;

Finhacka laxfiléerna eller kör dem i matberedare så att det blir till en färs. Blanda fiskfärsen med ägg, lök, vitlök, chilisås och kryddor. Låt stå en stund. Forma till biffar och stek dem i smör i några minuter på varje sida tills burgaren är färdig och fått fin färg.

Räkröran gör du enkelt genom att blanda skalade räkor med övriga ingredienser. Smaka av med kryddor och eventuellt mer citron och servera till burgaren.

IMG_8636

Finhacka laxfiléerna och blanda samman med resterande ingredienser till burgarna. Forma biffar/burgare och stek några minuter på varje sida.

IMG_8628

Blanda samman räkröran och servera på eller till burgaren. Mycket gott!


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

En tanke om “Laxburgare med räkröra och rödlök – fräsch vårmat!