Sommarfräsch pizzasallad med ananas och mynta


Hej på er,

Idag är det dags för ett recept på pizzasallad att publiceras på bloggen. Den här varianten av pizzasallad är lätt att göra och du kan smaksätta den på olika i vis.

Idag har jag valt att göra en somrig variant med ananas och mynta, supergott och fräsch till en krispig pizza med gott pålägg. Skulle du vilja göra en vanlig pizzasallad är det bara att plocka bort ovannämnda ingredienser så har du världens bästa basrecept.

För att få perfekt konsistens på vitkålen slår jag kokhett vatten över den. Dressingen som kålen ligger i ger rejält med smak till salladen och du kan utan problem spara salladen ett par dagar i kylskåp.

Pizzasallad

1/2 vitkålshuvud (ca 1 kg strimlad)
En kastrull kokande vatten, 1-2 liter
2 korkar ättika (jag använder Perstorps)
2 msk vatten
1/2 dl rapsolja
1 tsk strösocker
0,5-1 tsk salt
1 msk oregano
Peppar

För sommarsallad; 2 msk ananasspad samt 2-3 msk krossad ananas + valfri mängd torkad mynta

Gör såhär;

Strimla vitkålen. Det går snabbt och lätt med en osthyvel. Lägg vitkålen i ett durkslag och häll över det kokande vattnet. Skölj sedan med kallt vatten och låt rinna av.

Lägg vitkålen i en stor plastburk (som har lock) och tillsätt övriga ingredienser. Smaka av och krydda efter tycke och smak.. Blanda om ordentligt och förvara i kylskåp.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *