Fräsch vitkålssallad med morot och paprika!


IMG_1841

Hej på er,

Förra helgen gjorde jag en god lasagne (det är inte ofta jag hinner laga mat nu för tiden men ibland händer det 😉 ) och till det serverade jag en jättegod krispig sallad med fräsch dressing.

Du kan egentligen välja att blanda vilka grönsaker du vill men jag tog det jag hade hemma så det blev vitkål, paprika och morot. Ett krispigt äpple eller lite nötter kan också vara gott att ha i eller varför inte lite fint strimlad rödlök?

Vinägerdressingen blandar du lätt ihop och du kan välja vilka kryddor som du tycker om. Antingen smaksätter du den med en färdig blandning eller så gör du som jag – höftar lite av det du hittar hemma i kryddskåpet. I min dressing hamnade det både dragon, timjan och oregano, gott gott!

Nu är det dags att förbereda inför morgondagens påskfirande!

Vitkålssallad med morot och paprika

1/4 dl vitkålshuvud
1/2 gul paprika
1 mindre morot
2 msk rapsolja
1,5 msk vitvinsvinäger
1 msk socker
Kryddor

Gör såhär;

Strimla grönsakerna fint efter önskemål. Blanda olja, vinäger och socker och låt koka upp så att sockret löser sig. Smaksätt med salt, peppar och valfri örtkryddor, smaka av och låt svalna. Vill du ha mer syra i dressingen går det bra att tillsätta lite extra vinäger.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *