Potatis- och purjolökssoppa


Hej på er,

Igår stod jag hemma i köket och funderade på vad jag skulle laga till middag. Ni vet den där känslan när man inte vill/orkar/kan åka och handla och ska trolla lite med det man har hemma? Detta blev soppa av det hela, soppa på ett positivt sätt 😉

Den här potatis- och purjolökssoppan är superenkel att göra, kostar inte många kronor och är väldigt god! Jag smaksätter gärna min soppa med vitlök och timjan men man smaksätter givetvis som man själv vill. Jag stekte bacon och hade till min soppan men det är förstås inte något måste.

Jag bakade även ett bröd till soppan, recept på det får ni i morgon! 🙂

Smaklig spis!

Potatis- och purjolökssoppa (4 portioner)

6 st större potatisar
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
10 cm purjolökssoppa
1-2 grönsaks- eller hönsbuljongstärningar
1-1,5 liter vatten
Peppar, timjan
1 dl grädde

Gör såhär;

Skala potatis, lök och vitlök. Strimla gul lök, vitlök och purjolök. Fräs detta i smör, det ska inte ta färg. Tillsätt buljongtärning och någon deciliter vatten, rör om så att tärningen löser sig. Tillsätt resten av vattnet, samt potatisen skuren i mindre bitar. Låt koka till potatisen kokat ca 20 minuter.

Mixa soppan om du vill ha den slät. Smaka av med salt, peppar, timjan eller andra kryddor. Rör ner grädden och låt soppan bli riktigt varm. Smaka av och servera. Servera med valfritt tillbehör.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.