Hej på er,
Så härligt att det redan är fredag igen!
Idag tänkte jag att ni skulle få recept på en klassisk småkaka men lite ny tappning. Brukar du bara drömmar? Det är ju så ofantligt gott med dessa spröda kakor som nästan faller isär! De är inte alls svåra att göra och brukar gå hem hos varenda gäst.
Nu blir det drömmar med Daim – hur gott låter inte det? Choklad, kola och småkaka – kan ju inte bli mycket bättre!
Vad ska du baka i helgen?
Spröda daimdrömmar (ca 40 st)
100 gram smör
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 dl naturell olja (exempelvis rapsolja)
1 tsk hjorthornssalt
4 dl vetemjöl
1 st dubbeldaim
Gör såhär;
Sätt ugnen på 150 grader.
Rör smör, socker och vaniljsocker pösigt, jag använde mig av elvisp. Tillsätt oljan i omgångar och rör om för hand.
Blanda hjorthornssaltet med 1 dl vetemjöl och rör ner i degen. Tillsätt därefter resterande mängd mjöl samt hackad Daim.
Forma degen till två rullar och dela varje rulle i 20 bitar. Rulla bitarna till bollar och lägg på bakplåtspappersklädd plåt.
Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 20 minuter tills de känns lätta. Låt svalna på plåten och förvara sedan torrt.
hvad er gevirsalt?