Vispad brieost!


Nu ni, nu är det dags för det enklaste av recept och något supersmaskigt!

Jag älskar ost och chark och serverar gärna diverse ”plockbrickor” vid bjudningar eller liknande.

Brieost är ju en klassiker att ställa fram med kex och en god marmelad och idag visar jah er hur ni gör en vispad brieost. Det blir som en ”brie-dip”, en len och mjuk kräm där du kan doppa knapriga kex.

Här bakade jag egna rågkex och kokade en söt päronmarmelad (recept kommer inom kort!) men ta dina egna favoriter!

Jag brukar vispa osten med någon matsked grädde men den går fint att utesluta om du önskar det.

Vispad brieost

Valfri mängd brieost, ta bort det vita ”skalet”

1 msk grädde

Gör såhär:

Ta bort det vita ”skalet” från brieosten, det är lättast att görs när osten är riktigt kall.

Dela den i mindre bitar, lägg i en bunke och tillsätt grädde om du önskar. Vispa riktigt mjuk och slät med elvisp.

Lägg upp på fat och toppa gärna med marmelad så att du får allt i samma tugga när du doppar kexet. Njut!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.