Hemgjord panpizza! 1


Hej hej,

Idag ska jag dra till med ett recept som är en riktig vardagsfavorit här hemma!

Att göra egen pizza kan kännas krångligt och pilligt men nu ska ni få recept på min hemgjorda panpizza och den är superlätt att göra! Degen jäser en stund, toppa den med favvispålägg och grädda medan du sköter dukning och plockar undan disken.

Tomatsåsen gör jag helst själv men det finns färdig tomatsås att köpa i butiken om du hellre vill det. Nedan får du mitt recept som jag brukar svänga ihop under tiden degen jäser.

Perfekt va? Ungarna älskar detta, perfekt att servera lite grönsaksstavar eller vitkålssallad till.

Några generella tips kring pizzabakning är att gärna använda en varm plåt att grädda pizzan på (tryck ut degen på bakplåtspapper och dra över detta till den varma plåten och grädda pizzan) och att inte ha för mycket pålägg (då blir det mest blött).

Hemgjord panpizza

Pizzadeg (en plåt)

50 gram färsk jäst
5 dl vatten (37 grader)
3 msk rapsolja
2 krm salt
11-12 dl vetemjöl (plus lite till utbakning)

Tomatsås

1 paket krossade eller passerade tomater
2 msk tomatpuré
1 msk olja
Någon nypa salt
Oregano och peppar

Valfria toppings

Gör såhär;

Smula jästen i en degbunke och lös den med vattnet. Häll i salt och olja och rör om. Arbeta in mjölet och knåda ihop till en smidig deg och knåda någon minut. Låt jäsa under duk i ca 20 minuter. Sätt ugnen på 200 grader, jag hade varmluft.

Ta upp på mjölat bakbord och knåda degen smidig. Kavla ut till en rektangel och lägg på bakplåtspappersklädd plåt.  (eller platta ut degen direkt på pappret på plåten) Toppa med tomatsås och valfria tillbehör. Grädda i ca 20 minuter tills den är färdig. Skär upp i rutor.

Tomatsåsen gör du genom att låta ingredienserna till såsen koka samma i ca 10 minuter. Låt svalna av och lägg på pizzabottnen.


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

En tanke om “Hemgjord panpizza!