Kanelbulls-crossianter!


Hej på er!

Så var det 4/10 och Kanelbullens dag. Jag tror att de flesta av oss verkligen tycker om en saftig, stor, nybakad kanelbulle men det tar ju en stund att knåpa ihop, det kommer man inte ifrån.

Nu ska jag ge dig ett tips om du vill servera nybakat fika till familj, vänner osv imorgon utan att knåda jäsdegar och spendera hela kvällen i köket.

Kanelbulls-crossianter, ljuvligt gott! Här blandar du ihop remons (dvs fyllning – Smör, kanel, socker, vaniljsocker), brer ut på färdig crossiantdeg (du hittar den i välsorterade matbutiker i kylen bland ex smördeg) och gräddar efter att du penslat med ägg/strött på pärlsocker.

Häng på!

Kanelbullscrossianter (6 st)

1 förpackning crossiantdeg

40-50 gram mjukt Smör

0,5 dl strösocker

2 msk malen kanel

1 tsk vaniljsocker

Ägg och strösocker

Gör såhär:

Sätt ugnen på 200 grader.

Blanda ihop fyllningen. Öppna deg-förpackningen och lägg ut på bakbord. Bred på ca 1 msk fyllning på varje debiteras och rulla ihop.

Lägg på bakplåtspappersklädd plåt, pensla på uppvispat Ägg och strö på pärlsocker. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Njut!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.