Hej på er!
Igår fick jag en ”bakbeställning” av svärmor som skulle bjuda vänninor på fika, jättekul att få pyssla med sådant! Jag älskar ju att baka men jag kan ju inte trycka i familjen hur mycket som helst i tid och otid… : ) En mjuk kaka fanns det önskemål om och vi enades om muffins men smaksättning fick jag själv bestämma. Vänninorna var tydligen förtjusta i något ”sött” och vad jag hört i efterhand var de nöjda med det jag gjort. : )
Gårdagens bak med alltså muffins och denna gång med smak av hallon och vit choklad, toppade med en söt och frasig havrecrumble. Havrecrumblen blir lite som en smuldeg och ger både god smak och lite extra tuggmotstånd, riktigt härliga muffins!
Prova dessa, de är fantastiskt goda och inte alls svåra att göra! Är lika goda dagen efter, eller efter en period i frysen, så det gör inget om man råkar göra några för många. Om det blir några kvar att frysa in med andra ord ; )
Muffins med hallon och vit choklad samt havrecrumle (12 st)
Ingredienser;
100 gram smält smör
1,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 dl hallon (jag använde frusna)
100 gram vit choklad
Havrecrumble;
75 gram smör
2 dl havregryn
1 dl strösocker
1 dl vetemjöl
Gör såhär;
Sätt ugnen på 200 grader varmluft. (225 om du inte har varmluft)
Börja med havrecrumblen. Nyp ihop kallt smör med havregryn, socker och vetemjöl till en ”smuldeg”. Ställ åt sidan.
Smält smöret och ställ åt sidan. Vispa socker, vaniljsocker och ägg riktigt pösigt och vitt med elvisp. Vänd försiktigt ner smält smör och mjölk.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke (mjöl och bakpulver) och tillsätt hallonen och hackad vit choklad och rör om. Vänd ner detta i muffinssmeten.
Fyll muffinsformarna (helst ståendes i muffinsplåt) och strö över valfri mängd crumble på varje muffins.
Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Känn med sticka, de ska inte vara kladdiga i mitten.
Nyp ihop smuldegen och ställ åt sidan.
Vispa ägg, socker och vaniljsocker riktigt pösigt.
Vänd ner de torra ingredienserna (samt hallon och choklad) och vänd om varsamt så att du behåller luft i smeten.
Häll upp smeten i formar och fördela valfri mängd smuldeg.
Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
Tack för ett supergott recept!!
Varsågod, va kul att du hittade hit! 🙂
WOW! Vilka goda muffins!