Hej på er,
Hoppas att ni haft en fin start på veckan! Jag jobbar jättemycket just nu men jag kikar inom här så ofta jag kan!
Jag tänkte att vi skulle dra till ett litet bakverk såhär på tisdagskvällen, det är väl inte fel? En liten godbit såhär på kvällskvisten? Underbart!
Detta läckra små mördegsrutor är toppade med nötter i en läcker kolatoscasås, sååå hiiiimlaaa gott! 🙂 Inte alls svårbakade heller! Välj de nötter du tycker bäst om och ringla gärna över lite smält choklad på slutet! Mums!
Tosca-mördegskakor
175 gram kallt smör
1/2 dl strösocker
3,5 dl vetemjöl
1 ägg
200 gram blandade nötter (och eventuella frön)
100 gram smör
1/2 dl ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
1 dl ljust muscovadosocker eller strösocker
2 msk grädde
2 msk vetemjöl
Gör såhär;
Sätt ugnen på 175 grader. Börja med mördegen. Nyp ihop smör blandat med mjöl och socker. Arbeta därefter snabbt i ägget så att du får en jämn deg. Låt ligga i kyl ca 20 minuter
Tryck ut/kavla ut degen i en bakplåtspappersklädd form som är ca 25.x28 cm. Grädda i ca 8-9 minuter.
Gör toscasmeten under tiden. Hacka nötterna grovt. Smält smöret och rör ner socker, sirap, vaniljsocker, mjöl, grädde samt nötterna. Låt koka ihop under omrörning så att massan tjocknar lite. Häll på mördegen och grädda ytterligare ca 15 minuter, Låt kakan svalna. Ringla eventuellt över smält choklad om du önskar det. Skär i bitar och servera.
Jättegod kaka!
Tack för att du delade med dig av receptet!