Bakad brie med sirapsnötter och havssalt


Hej på er,

Söndag, härliga söndag! Ljuvligt med helg! Jobb väntar som vanligt imorgon – men tiden går fort, snart får vi njuta av lediga dagar!

Igår kväll hade jag ett härligt tjejgäng på besök – god plockmat, lite vin och en massa prat och skratt! En sån kväll man lever på länge! Vi skulle egentligen bara ha lite snacks till kvällen men jag är ju dålig på att göra saker halvdant så det blev en massa plockmat, tilltugg och diverse godsaker. Väldigt uppskattat!

Nu ska i få recept på en riktig goding, en snabbfixad sådan! För dig som gillar ost och nötter lär det här bli en favvis!

Ugnbakad brie handlar det om, här toppad med sirapsnötter och salt. Supergott!

Bakad brie med nötter

En rund brie
150 gram blandade nötter, använder du saltade behöver du inte strö salt över på slutet
0,75-1 dl ljus sirap eller honung
Salt

Gör såhär;

Ta av plasten från osten och lägg på bakplåtspapper. Vik upp kanterna något. Sätt in mitt i ugnen, 200 grader i 10 minuter. Blanda nötter och sirap och lägg på osten. Strö över lite salt och servera. Akta tungan, väldigt varmt i början! 😉

 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.