Ja men hej på er,
Hoppas att ni hade en fin söndag/Alla hjärtans dag igår! Vi hade gäster hemma så det gick i ett här!
Idag är det faktiskt Geléhallonets dag! Vi startar veckan genom att fira med en liten härlig dessert, geléhallonspannacotta! Superenkel att göra och klarar sig själv i kylen!
Jag trodde att pannacotta skulle vara sådär riktigt sockersöt men det var den faktiskt inte. Jag tillsatte lite yoghurt i gräddblandningen, det blev en fin smakbrytare! Söt med frisk!
Geléhallonspannacotta
75 gram telehallon
1 gelatinblad
1 tsk vaniljsocker
0,25-0,5 dl strösocker
3 dl grädde
0,5 dl turkisk yoghurt
Geléhallon till dekoration
Gör såhär;
Lägg gelatinbladet i kallt vatten i ca 5 minuter så att det mjuknar.
Blanda grädde, yoghurt. socker och vaniljsocker i en kastrull, låt koka upp under omrörning. Koka varsamt någon minut. Häll ner geléhallon och gelatinblad (krama ur vatten först) och rör tills allt smält. Häll upp i skålar och ställ i kyl minst 4 timmar. Servera med valfritt tillbehör.