Snabbt LCHF-godis – snickers/jordnötsrutor med mörk choklad


Halloj halloj!

Skåpsrensningpågår  här hemma! Alltid bra att gå igenom vad som finns i skafferiet, det är lätt att saker står långt in och glöms bort…. Jag ”sprang på” en burk med jordnötssmör som jag inhandlat för länge sedan (till något recept som jag nu glömt bort) så den fick vara ingrediens i dagens pyssel här hemma.

Jordnötssmöret kommer från Kung Markatta och är en variant utan socker och då slog det mig att jag skulle kunna göra lite godis i LCHF-anda. Detta blev helt enkelt en liten form ”snickers” eller små jordnötsrutor täckta med mörk choklad. Det är himla enkelt att göra och kräver inte många ingredienser. De håller ett bra tag i kylen om du förvarar bitarna i luftät burk. Öka receptet om du vill göra större sats, det är inga problem.

Det är ju inte sockersött men dämpar ändå ett eventuellt sötsug. Perfekt att ta en bit till kaffet/teet på kvällen, eller som godis till helgen. En bit är ganska mäktig så de räcker långt.

Snickers/jordnötsrutor med mörk choklad

50 gram mörk choklad
1/2 dl jordnötssmör (utan socker)
1/2 dl hackade, salta jordnötter
Hackade jordnötter till topping

Gör såhär;

Smält hälften av chokladen över vattenbad. Lägg bakplåtspapper i en plåt och bred ut chokladen som en platta, ca 10×15 cm. Ställ i kylen och låt stelna.

Hacka jordnötterna och blanda dessa med jordnötssmöret i en kastrull. Värm på svag värme tills blandingen blivit genomvarm och smidig. Ta ut plåten ur kylen och bred jordnötsblandningen på chokladen. In i kylen igen.

Smält resterande mängd choklad och bred den över jordnötsmassan. Toppa gärna med hackade jordnötter och låt allting stelna i kylen. Skär i bitar och förvara i kyl.

Smält chokladen och bred ut till en platta. Värm jordnötter och jordnötssmör försiktigt och bred på detta på chokladplattan.

Bred på ett lager smält choklad på jordnötsblandningen och toppa med hackade jordnötter.

Skär upp godiset i rutor och förvara i kyl.

 

Följ mig på Facebook, missa inte någon uppdatering! Här är min sida.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.