Julmustkyckling – gott gott! 2


Igår kväll åt vi något väldigt gott! Vi hade bestämt oss för att ha kyckling till middag och jag som gillar att experimentera och prova nya saker, sneglade lite på flaskan med julmust i kylen. Tillsammans med musten, grädde och kryddor skapades en väldigt smakrik och spännande rätt.

Det är svårt att sätta fingret på vad ”grytan” egentligen smakar men den ”hemliga” julmusten ger den en spännande karaktär. Väl värt att prova!

Vi serverade den tillsammans med frasig klyftpotatis.

Julkyckling med mustig sås (receptet är beräknat för 4 personer)

4 st kycklingfiléer

2 dl creme fraiche

3 dl grädde

2 dl julmust

1 hönsbuljongtärning

1/4 tsk malen ingefära (torkad)

1 tsk torkad rosmarin

1 msk soja

Smör att steka i

Gör såhär;

Blanda alla ingredienser till såsen i en bunke. Ställ åt sidan.

Dela varje kycklingfilé i två delar, och stek dessa i smör i stekpannan så att de får fin färg. Krydda med lite salt och peppar.

Häll såsblandningen över kycklingen och låt detta puttra i ca 10-15 minuter, tills kycklingen är färdig. Smaka av och tillsätt eventuellt mer soja och/eller rosmarin. Red av med maizenaredning om så önskas.

Servera med valfritt tillbehör (potatis, ris, pasta osv) och en god sallad.

 

Dela varje kycklingfilé i två delar.

Blanda ingredienserna till såsen och ställ åt sidan.

Häll på såsblandningen och låt det putta tills kycklingen är klar. Smaka av.

 


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

2 tankar om “Julmustkyckling – gott gott!