Len chokladmousse – snabbt, lätt och väldigt omtyckt! 3


I helgen har här bakats och lagats mat för fullt och självklart kommer jag uppdatera er kring detta.

Det här inlägget kommer att handla om en superlätt efterrätt som går snabbt att göra och är omtyckt av de allra flesta. Det handlar om en chokladmousse som jag gjorde i fredags, och den blev fantastiskt god! Len, fyllig i smaken och inte alls som de pulvervarianter som finns i affärerna. Det här är verkligen ett recept att testa!

Receptet nedan kan varieras på många olika sätt, exempelvis genom att använda någon smaksatt choklad eller tillsätta kaffe, sprit eller liknande.

Len chokladmousse (4 personer)

100 gram mörk choklad

2 äggulor

2 1/2 dl vispgrädde

Gör såhär;

Smält chokladen i ett vattenbad och låt den svalna något. Vispa ner de två äggulorna i chokladen (ett i taget) och rör om så att allt blandar sig till en slät smet.

Vispa grädden lätt. Om den blir för hårt vispad blir moussen grynig. (grädden kan kännas väldigt lös men den tjocknar när chokladblandningen tillsätts)

Lägg i lite vispad grädde i chokladblandningen och rör om så att chokladen  fördelas jämnt. Tillsätt resten av grädden och rör om tills allt blandats. Försök att vända ner grädden i chokladen istället för att röra för mycket. Man vill behålla så mycket luft som möjligt i moussen.

Låt stå kallt tills det är dags att servera, och moussen stelnat. Servera med vispad grädde och eventuellt några bär.

Smält chokladen i vattenbad. Låt svalna något.

Rör ner en äggula i taget i den smälta chokladen, och rör om till en slät smet.

Vispa grädden lätt. Vänd ner den i omgångar så att chokladen blandas jämnt. Grädden kan kännas lös när den är nyvispad men det tjockar när den blandas med chokladen.

Klicka/spritsa upp i serveringsskålar och ställ kallt. Toppa med grädde och bär vid servering.


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

3 tankar om “Len chokladmousse – snabbt, lätt och väldigt omtyckt!