Chokladfondant! 1


Go kväll på er!

Hoppas att ni haft en fin helg!

Idag tänkte jag att jag ska bjuda er på ett desserttips, en klassisk chokladfondant. Jag har provat mååånga recept men aldrig hittat nåt som blivit riktigt bra. Antingen har de blivit alldeles för rinniga och bildat en liten pöl på tallriken, eller så har de blivit som muffins.

Det här receptet är enkelt, gott och det funkar varje gång! Väl värt att prova!

Chokladfondant

100 gram mörk choklad
100 gram smör
3 msk strösocker
4 ägg, två stycken hela och två stycken där du endast använder vitan
3 msk vetemjöl

Gör såhär;

Smält smöret försiktigt, rör ner hackad choklad och rör tills allt smält samman. Låt svalna något. Smörj 4 st formar väl.

Vispa ägg och socker pösigt. Vänd ner chokladsmeten och pudra ner mjölet. Vänd samman varsamt och fördela i formarna. Grädda mitt i ugnen i ca 7 minuter, 225 grader (ej varmluft). Ta ut ur ugnen och låt stå 4-5 minuter. Skär loss dem försiktigt på kanterna och vänd upp på tallrik. Skär ett snitt så det lösa inuti kan rinna ut. Servera med grädde eller glass, lite bär är gott till.


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

En tanke om “Chokladfondant!