Fantastiskt len och smakrik chokladmousse! 5


Tycker du precis som jag om choklad? Jag älskar choklad i alla dess former och använder det gärna när jag bakar och/eller gör efterrätter. Det går att göra så väldigt många olika saker med choklad, och en av mina favoritefterrätter är chokladmousse. Jag har testat mig igenom en hel del olika recept men har aldrig blivit riktigt nöjd. Ibland har moussen blivit grynig, ibland känns det bara som en stor klump vispad grädde med chokladsmak och ibland har det blivit kompakt och tråkigt.

Nu, NU har jag hittat ett recept på chokladmousse som jag aldrig kommer att byta ut! Denna chokladmousse är fantastiskt smakrik, lagom söt och har en jättefin, len konsistens. Chokladmoussen serveras gärna tillsammans med en klick vispgrädde och kanske några färska bär.

Prova, njut och spara receptet!

Len chokladmousse (4 personer)

3 dl vispgrädde

2 ägg

2 msk honung

200 gram mörk choklad, välj en choklad med god kvalitet – gärna 70%

60 gram smör

Gör såhär;

Smält chokladen i ett vattenbad. Rör i smöret när chokladen har smält något och rör om då och då tills det blir en slät blanding.

Under tiden chokladen smälter vispar du äggen och honungen pösigt. Vispa grädden luftig, dock ej för hårt.

Vänd ner chokladblandningen i äggsmeten. Rör till sist ner grädden. Försök att vända ner grädden så mycket som möjligt så att du behåller luft i moussen.

Klicka/spritsa upp moussen i glas/skålar och låt stå i kylen cirka 4 timmar. Servera med grädde och eventuellt färska bär.

Smält chokladen tillsammans med smöret, över vattenbad. Smält tills du får en slät smet.

Vispa äggen och honungen tills det blir pösigt.

Häll ner chokladblandningen i äggsmeten och rör om. Tillsätt därefter den vispade grädden och vänd ner detta försiktigt.

Klicka/spritsa upp mousse i glas/serveringsskålar och låt stå i kylen tills det är dags för servering. Toppa med vispad grädde och eventuellt bär.

 


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

5 tankar om “Fantastiskt len och smakrik chokladmousse!