En bra start!


Måndag idag – ny vecka och nya möjligheter! Jag fick en bra start på dagen med en frukost tillsammans med lugna och glada barn. Som du kan läsa ett par inlägg tillbaka så gjordes en filmjölkslimpa här hemma i helgen. Eftersom att den håller sig saftig och god så länge så fick den fungera som frukostmacka idag. Tillsammans med en skål yoghurt med müsli och ett glas kall äppelmust fick vi en bra ”mat-start” på veckan.

Något som vi också har ”startat” idag är en surdeg. Det var länge sedan jag bakade surdegsbröd men nu är det dags igen. Det tar ju ett par dagar att jobba igång surdegsgrunden men jag kommer att jobba på ett ”surdegs-inlägg” och lägger upp det på bloggen om några dagar.

En ny vecka innebär också nya middagar! Här kommer en inblick i vår matlista för veckan; (från tisdag)

Tisdag

Potatis- och purjolökssoppa med baconbröd

Onsdag

Chili con carne

Torsdag

Torsk i foliepaket samt kokt potatis

Fredag

Lasagne med sallad och bröd

Lördag

Restaurangbesök för mig och maken, och barnen kommer att lördagsmysa hos mormor och morfar

Söndag

Starka korvar i ugn med rostade grönsaker samt tzatziki

 

Efter en titt här hemma inser jag att vi har en del äpplen… Imorgon tror jag minsann att jag ska göra något jag inte provat tidigare – nämligen torkade äppelringar! Naturligt och gott, tror att det kan bli en höjdare för dottern bland annat. 🙂

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *