Double-chocolate-chip-muffin – en smakrik och saftig muffin! 4


Häromdagen svängde jag ihop en sats muffins, och det är ju verkligen ett tacksamt bakverk. Det går snabbt att göra, kräver ganska få ingredienser och så är det väldigt gott. Det går att göra en massa olika varianter, och man kan testa sig fram lite.

Min sats blev en ”double-chocolate-chip”-variant, som gav härligt mörkbruna, smakrika och saftiga muffins. Väl värt att prova. Testa dig fram med den choklad du har hemma, jag valde en mörk och en ljus variant.

Chokladmuffins (6-8 st stora)

125 gram smör

1 ägg

2 dl mjölk

4 dl vetemjöl

2 dl socker

2 tsk bakpulver

0,5 tsk vaniljsocker

4-5 msk kakao

150 gram choklad (jag tog hälften ljus/hälften mörk choklad, men de blir jättebra även med bara en sort)

Stora muffinsformar

Gör såhär:

Sätt ugnen på 225 grader.

Blanda mjöl, socker och resten av de torra ingredienserna i en bunke. Rör om ordentligt. Hacka chokladen grovt och blanda ner det i mjölblandningen.

Smält smöret och låt det svalna. (annars smälter chokladbitarna så snart du häller på det) Tillsätt mjölen och ägget i smöret, rör om. Vänd ner smörbladningen i den stora bunken med mjölblandningen. Rör ej för hårt, då blir det kompakta muffins. Vänd ner i den mån det går.

Fördela smeten i stora muffinsformar (brukar kallas amerikanska), det blir ca 6-8 stycken. Placera dem ev i en muffinsform.

Grädda muffinsen i ca 20 minuter, i 225 grader. Känn med sticka så att de är färdiga.

Blanda alla torra ingredienser i en bunke och tillsätt den grovhackade chokladen.

Tillsätt smörblandningen och vänd runt så att allt blandas.

Häll smeten i formar och grädda i ca 20 minuter. Låt svalna lite, och njut!

 

 


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

4 tankar om “Double-chocolate-chip-muffin – en smakrik och saftig muffin!