Världens bästa hamburgerdressing! 28


Jag försöker att göra så många saker som möjligt från grunden, oavsett om det gäller bakning, matlagning eller liknande.

Något som vi gillar här hemma är en god hemmagjord hamburgare (eventuellt med lite goda frasiga potatisklyftor/pommes) och ett självklart tillbehör för mig är då en god hamburgerdressing. Tyvärr är dressingarna man köper i butik fullproppade med tillsatser, färgämnen och andra egentligen onödiga  saker och det tilltalar inte mig riktigt.

Jag har ett superbra recept på en egen hamburgerdressing som är så otroligt god! Du kommer inte vilja köpa en färdig dressing igen efter att du provat denna, det kan jag nästan lova. Den tar 5 minuter att vispa ihop, och jag tror nog att de flesta hushåll har samtliga ingredienser hemma.

Väldigt enkelt, snabbt går det att röra ihop den och framförallt så är den väldigt god! Självfallet är den god även till andra saker än hamburgare. Testa nu!

Krämig hamburgerdressing

2 st äggulor

1 msk dijonsenap (knappt)

1 tsk tomatpuré

1 tsk vitvinsvinäger

0,5-1 tsk chilisås (beroende på hur stark du vill ha den)

Peppar, salt och eventuellt grillkrydda

3 dl rapsolja

4 msk bostongurka

Gör såhär;

Blanda samman alla ingredienser i en skål, förutom oljan och bostongurkan, och vispa ihop så att det blandas jämnt. Tillsätt oljan droppvis i början och vispa med elvisp. Tillsätt mer olja i en tunn stråle efter hand och fortsätt vispa hela tiden. Dressingen kommer successivt att få en tjock och krämig konsistens.

Tillsätt bostongurkan och smaka av med kryddor.

Blanda alla ingredienserna i en skål, dock ej oljan och gurkan. Vänta med dem tills du vispat ihop detta.

Tillsätt oljan droppvis i början och därefter i en fin stråle. Vispa hela tiden tills du får en krämig konsistens. Tillsätt gurkan och smaka av med kryddor. Servera till hamburgare, kött, kyckling, sallad eller liknande.


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

28 tankar om “Världens bästa hamburgerdressing!