Fräsch hemgjord vinegrette med senap och örter!


När jag ändå är igång och bloggar om lite tillbehör till sallader (exempelvis picklad rödlök som du hittar här) så vill jag komma med ytterligare ett litet recept.

Jag tycker att det är väldigt gott att ha en dressing/vinegrette till min sallad men de som man köper i affärerna är egentligen inte speciellt roliga…

Fulla med tillsatser och färgämnen samt diverse konserveringsmedel osv för att få långhållbarhet är ett par saker som är gemensamt för många av de färdiga varianterna, och eftersom att det är så enkelt och framförallt gott med en egen vinegrette så bjuder jag här på ett recept på detta.

Vinegretten förvarar du i kylen, skakar om inför servering och vips så har du en fräsch dressing till varje tillfälle.

Vinegrette med olja, senap och örter (ca 2,5 dl)

2 dl rapsolja

2 msk vitvinsvinäger

1-1,5 msk dijonsenap

2 tsk torkade kryddor (exempelvis dragon, vitlöksmix, oregane, diverse pepparsorter osv)

1 tsk salt

1 tsk peppar

1 tsk socker

Gör såhär;

Blanda ihop samtliga ingredienser i en skål. Häll över blandningen på en glasflaska och skaka. Förvara i kylen.

Blanda alla ingredienserna till vinegretten i en bunke.

Häll över vinegretten på en flaska och förvara i kylen. Skaka om inför servering.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.