Nykokt äppelkräm med kanel och kall mjölk 2


Barnen älskar kräm här hemma, och så även jag. Smidigt såväl till frukost, lunch och mellanmål tillsammans med en smörgås. Lätt är det att göra och det tar inte speciellt lång tid. Vanligtvis gör jag jordgubbskräm som alltid är en storfavorit här hemma men nu när äppelsäsongen kommer igång mot hösten till så passar jag gärna på att koka kräm på härliga äpplen.

En nykokt äppelkräm med kanel och kall mjölk är verkligen vardagslyx och det recept jag bjuder på nu är väldigt enkelt och det kräver inte alls många ingredienser. Prova gärna, och du kommer att ha ett givet mellanmål framöver! En fördel är också att krämen inte innehåller så mycket extra tillsatt socker, så det är ingen ”godis-kräm”.

Äppelkräm med kanel (4 portioner)

3/4 kg äpplen (ca 1 liter äpplen skurna i bitar)

8 dl vatten

0,5-1 dl strösocker (beroende på hur syrliga äpplen du har)

1-2 bitar hel kanel

2 msk potatismjöl

Gör såhär;

Koka upp vatten, socker och kanel i en kastrull. Tillsätt äpplen skurna i bitar och låt koka tills frukten blivit mjuk. Ta av kastrullen på  plattan. Blanda potatismjöl i lite vatten och häll ner bladningen i en tunn stråle ner i krämen. Rör om noga och låt krämen få ett hastigt uppkok. Häll över krämen i en skål. Strö över lite socker så slipper du ”skinn” över krämen.

Låt svalna något. Servera krämen ljummen eller kall, gärna tillsammans med mjölk.

Skär äpplena i mindre bitar. De kokar inte sönder jättemycket utan du kan själv avgöra redan nu hur små/stora bitar du vill ha i din kräm.

Koka upp vatten, socker och kanel i en kastrull.

Häll i äppelbitarna och låt koka tills de är mjuka.

Häll i potatismjölsblandingen i en tunn stråle och ge krämen ett hastigt uppkok. Servera ljummen eller kall.

 

 

 

 

 

 

 


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 tankar om “Nykokt äppelkräm med kanel och kall mjölk