Söt plommonmarmelad med kanel och vanilj 7


Säsongens första plommon är plockade och skörden resluterade i en söt marmelad som jag smaksatte med kanel och vanilj. Vanligtvis är jag inte så förtjust i söta marmelader osv men den här kombinationen blev riktigt bra, plommonens syrlighet balanserades fint av kanelen och vaniljen, utan att bli ”för mycket”.

Detta är en marmelad som funkar fint till smörgåsen men som även kommer att vara supergod till en ostbricka med diverse ostar.

Att använda färdigt syltsocker gör att man har marmelad färdig på ca 20 minuter, jättesmidigt!

Söt plommonmarmelad med kanel och vanilj (en burk)

500 gram urkärnade plommon

3 dl syltsocker

1/2-1 bit hel kanel

0,5 tsk vaniljsocker

Gör såhär;

Blanda frukt med övriga ingredienser och låt koka upp under omrörning. Koka kraftigt i ca 8-10 minuter beroende på hur tjock du vill ha marmeladen. Häll upp i varm/rengjord burk. Förvara i kyl.

Kärna ur frukten och skölj så att det inte finns kvar rester av blad, smuts osv.

Blanda plommonen med samtliga ingredienser och koka kraftigt i ca 8-10 minuter. Häll upp marmeladen på väl rengjord burk.


Lämna ett svar till Vallis Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

7 tankar om “Söt plommonmarmelad med kanel och vanilj