Frallor med solrosfrön och ost – perfekt matbröd! 1


God morgon på er!

Här hemma bakar jag i princip allt bröd vi äter, vi köper sällan färdiga limpor osv i affären. Något som är väldigt gott, oavsett om det handlar om frukostbröd eller en bit bröd till maten, så är det en god fralla/bulle! Ursprungsrecept till dessa ostbullar är dessa källarfranskor men jag har tillsätt lite solrosfrön och toppat med ost. Riktigt goda blev dem och eftersom att det går rätt snabbt att svänga ihop dem så passar de lite när som helst på dygnet.

Den här gången skulle vi ha ostbullarna till lunch så då valde jag att göra de lite större än jag brukar, ca 12 st, och det funkade fint.

Ostbullar (ca 12-15 st)

50 gram jäst

5 dl vatten

1 dl solrosfrön

2 1/2 msk rapsolja

1 tsk salt

2 msk strösocker

Ca 13 dl vetemjöl special

2 dl riven ost

Gör såhär;

Sätt ugnen på 200 grader, varmluft.

Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37 grader och lös jästen i vattnet.  Tillsätt olja, socker, solrosfrön och salt. Arbeta in mjölet, lite i taget, för hand eller i maskin. Tillsätt mjöl efterhand och arbeta ihop till en smidig deg.

Ta upp degen på mjölat bakbord. Dela degen i två delar, och rullar till längder. Dela varje längd i ca 6-7 bitar. Rulla till bullar eller lägg de på plåten direkt efter att du delat dem, det är inte så noga om de är riktigt runda eller ej.

Låt bullarna jäsa under bakduk i ca 40 minuter. Toppa bullarna med riven ost, eller behåll de som de är om du önskar det.

Grädda bullarna i ca 8-10 minuter. Låt svalna under bakduk.

Härliga, nygräddade bullar!


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

En tanke om “Frallor med solrosfrön och ost – perfekt matbröd!

  • Rebecca

    Mina står och jäser just nu! Verkar jätte goda, ser fram emot när de är färdiga! Tack för det enkla och inspirerande receptet! 🙂