Ostfrallor 1


God morgon på er,

Det är frukostdags, och vad passar då bättre än ett recept på nybakade, varma ostfrallor till frukostbordet?

Dessa bullar gör du enkelt, är lätta att smaksätta och variera efter tycke och smak och de blir extra festliga med rejält med riven ost. Servera den gärna ljumna, eller frys in och ta fram efter hand. Servera med ett gott pålägg och något gott att dricka.

Ostfrallor

1 paket jäst (50 gram)
5 dl vatten, 37 grader
2 msk rapsolja
1 tsk salt
Vetemjöl
Valfri, riven ost

Gör såhär;

Smula jästen i en bunke och lös upp i fingervarmt vatten, 37 grader. Tillsätt salt och olja och rör om. Arbeta in mjölet efter hand, jag mätte inte den här gången utan arbetade in mjölet tills degen släppte från bunkens kanter. Ta hellre något för lite än för mycket. Låt degen jäsa till dubbel storlek, ca 45 minuter. Ta upp på mjölat bakbord och forma till bullar, lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Låt jäsa under duk i ca 30 minuter. Pensla med vatten eller uppvispat ägg och strö på riven ost. Grädda mitt i ugnen i 225 graders värme i ca 10 minuter beroende på storlek. Njut!

 


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

En tanke om “Ostfrallor