Hemkokt jordgubbskräm på frysta jordgubbar – sommarminne! 1


Hej!

Tiden går så himla fort just nu och jag inser att det verkligen varit dåligt med uppdateringar här på bloggen under senaste tiden, jag hinner inte riktigt med. : ) Fotar, lagar mat och bakar gör jag men när kvällen kommit och alla tre små barn somnat här så gör jag ungefär detsamma…

Men men, bättre sent än aldrig så jag ska försöka bättra mig : )

Idag har jag och barnen bakat bröd och kokat kräm, riktigt härligt mellanmål blev det. I somras var vi iväg på ”självplock” av jordgubbar och jag har fortfarande en hel del kvar i frysen vilket idag resulterade i en jättegod jordgubbskräm. Krämen går självfallet bra att göra på färska jordgubbar också men blir precis lika bra på frysta bär. Vill du göra krämen på hallon, eller en blanding av hallon/jordgubbar, så går det självfallet lika bra.

Perfekt som frukost, mellanmål eller lättare middag. Snabbt går det och brukar vara uppskattat av alla.

Jordgubbskräm (4 personer)

500 gram jordgubbar (eller hallon)

8 dl vatten

2 dl socker

Redning

8 msk vatten

4 msk potatismjöl

Gör såhär;

Lägg jordgubbar, vatten och socker i en kastrull. Låt det hela koka uppp (rör om då och då) och låt sedan sjuda i ca 5 minuter. Ta av kastrullen från plattan och blanda samman redningen. Tillsätt redningen i en tunn stråle samtidigt som du rör om. Sätt tillbaka kastrullen på plattan och ge krämen ett uppkok. (om den kokar för länge så kan den bli seg så det räcker med ett kort uppkok)

Ta av kastrullen från värmen. Strö över lite socker och låt svalna. (sockret gör att det inte blir någon tjock hinna på krämen)

Servera gärna krämen med mjölk och en god smörgås.


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

En tanke om “Hemkokt jordgubbskräm på frysta jordgubbar – sommarminne!