Mars-crisp – supergott och superlätt julgodis! Ett måste att testa! 1


God eftermiddag!

Så var det dags för att litet julgodis-tips såhär på eftermiddagen. Igår kväll knåpade jag ihop detta ”mars-crisp”, verkligen supergott och jättenkelt! Ett perfekt godis att göra med barnen, eller bara för dig själv! Det krävs inte massa tid, inte massa tålamod till diverse dekorationer och det går snabbt att fixa ihop.

Godiset består av tre ingredienser som i princip bara rörs ihop och fördelas i pappersformar.  Man använder sig av färdiga mars-bars som du köper i affären, godiset får en härlig kolasmak från just dessa och tillsammans med smöret du själv tillsätter får du en jättehärlig, krämig smet som blandas med rice crisp – underbart!

Detta är sånt recept ni måste testa, ni hinner göra det flera gånger om innan jul ; )

Läckra mars-crisps (ca 15 st)

150 gram mars-bars (3 st)

75 gram smör

3 dl rice crisp

Gör såhär;

Dela mars-barsen i mindre bitar och blanda dessa med tärnat smör i en skål. Smält detta över vattenbad tills allt blandats ordentligt. Häll över i en större bunke och tillsätt rice crisp. Rör om ordentligt och fördela i pappersformar. Ställ i kylen och servera när de stelnat. Superlätt!

Dela mars-barsen i mindre bitar, blanda med tärnat smör och låt smälta ihop på låg värme.

Blanda ihop allt och förvara i kylen.

Klart för servering!

 

 

 


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

En tanke om “Mars-crisp – supergott och superlätt julgodis! Ett måste att testa!