Läckra ploppmuffins!


Hej på er,

Idag har jag jobbat min första dag sedan jag gick på lite ”jullov” strax före jul, skönt med långledigt men också väldigt skönt att vara tillbaka! Rutiner är bra! Men visst saknar jag att kunna dra mig i sängen… Nu ringer klockan vid 5, huu! Får trösta mig med att det snart är helg igen 🙂

För att kicka igång veckan tänkte jag att jag skulle bjuda er på en sötsak – härliga, stora amerikanska muffins med len ploppfyllning! Det låter väl bra? Tänkte väl det.

Muffinsen är väldigt lättbakade och du kan egentligen slänga i vilket godis du vill, med ploppen får du både choklad- och kolatouch, supermumsigt tycker jag!

Amerikanska muffins med plopp (ca 10 st)

2 hela ägg
2 dl strösocker
10 st bitar plopp eller annat kolagodis (eller mer om du vill)
4 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
100 gram rumsvarmt smör
Ev mandelspån, pärlsocker eller liknande om du önskar

Gör såhär;

Använd riktigt mjukt smör. Vispa det tillsammans med socker och vaniljsocker så att det blir riktigt poröst. Rör därefter ner äggen, ett i taget. Vänd ner mjöl blandat med bakpulver och bikarbonat. Häll upp i formar, fyll 3/4. Fördela godis i muffinsen. Toppa med mandelspån eller pärlsocker om du önskar.

Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter, 200 grader. Låt svalna.

 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.