Kyckling i smakrik sås med konjak, gräslök och dijonsenap 2


Go kväll!

Hett middagstips här, en jättegod kycklingrätt! Detta är en rätt som fungerar både till vardags och till fest, och vi serverade faktiskt detta som varmrätt på nyårsafton och faten blev tomma!

Denna kycklinggratäng (som även kan göras med fläskfilé) är väldigt lätt att göra och klarar sig bra själv i ugnen, något jag uppskattar – framförallt till vardags när det ska fixas med saker till höger och vänster.

Såsen vispas ihop kall och får sedan en snabbt uppkok innan den hälls över kycklingen och sedan slussas vidare in i ugnen. Smaka gärna av såsen under tidens gång och justera receptet efter vad som passar dig bäst –  kanske vill du ha lite extra konjak eller kanske en klick till av dijonsenapen? Styr själv men använd receptet nedan som en bra grund.

Kycklinggratäng med konjak, gräslök och dijonsenap (4 personer)

800 gram kycklingfilé
3 dl vispgrädde
2 dl mjölk
1 msk soja
1 msk tomatpuré
1 tsk dijonsenap
1 msk heinz chilisås
0,5-1 msk konjak
Ev en pressad vitlöksklyfta
2 msk klippt, färsk gräslök
Peppar

Gör såhär;

Bryn kycklingfiléerna i smör (jag brukar dela mina på hälften), krydda med lite salt och peppar. Lägg över den i en ugnsfast form.
Blanda ihop alla ingredienser till såsen i en kastrull och ge den ett hastigt uppkok. Smaka av och krydda efter smak. Häll såsen över kycklingfiléerna och gratinera i ugnen i ca 40 minuter, 200 grader, tills dess att kycklingen är färdig.

Servera med valfritt tillbehör – fungerar fint till såväl pasta, ris eller potatis.

Blanda ihop ingredienserna till såsen i en bunke eller kastrull och ge den ett kastig uppkok. Smaka av. Häll över kycklingfileérna.

Gratinera i ca 40 minuter, tills dess att kycklingen är färdig. Servera med valfritt tillbehör.

 


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

2 tankar om “Kyckling i smakrik sås med konjak, gräslök och dijonsenap