Läcker rabarberkyckling med gräslök och honung 2


IMG_5716

Hej hej på er!

Idag är det riktigt grått här och regnet har öst ner hela morgonen… Rätt mysigt faktiskt!

Jag går och runt och småpackar, plockar och fixar – barnen ska mysa och sova hos mormor och morfar (de har frågat ungefär 232423 gånger sen de gick upp om när det är dags ; ) ) och maken och jag ska in till Malmö för att möta upp trevliga vänner. Det blir lunch, strosa på stan och avslutningsvis middag på Fridays. Superkul ska det bli! Vi avslutar med hotellnatt och sedan gemensam brunch innan vi tar tåget hem till småkottarna igen.

Även om jag är på vift idag så vill jag ända titta inom med receptet nedan. Jag gjorde detta till middag igår och det blev fantastiskt gott! Maken var alldeles lycklig och jag kunde bara konstatera att det här definitivt kommer att göras igen.

Den här goda gratängen är smaksatt med rabarber vilket ger en fantastiskt god smak. En mild ton av rabarber, men desto mer om man även äter upp de sötsyrliga bitar som fått puttra i såsen, en smaksak. Gratängen är i övrigt smaksatt med bland annat gräslök, chili och honung. Mums! Igår gjorde vi det bara lite enkelt genom att servera en lätt sallad som tillbehör men ris eller potatis är också gott.

Rabarberkyckling med gräslök och honung (4 personer)

800 gram kycklingfileér
200 gram rabarber i mindre bitar
3,5 dl vispgrädde
1 msk flytande honung
1 kycklingbuljongtärning
1 tsk sambal olek
1 vitlöksklyfta
1/2 dl klippt, färsk gräslök (spara gärna lite till garnering)
Salt och peppar

Gör såhär;

Sätt ugnen på 200 grader, jag använde varmluft.
Dela kycklingen i två delar och bryn dem i smör i en panna. Lägg över i ugnsfast form och toppa med den skurna rabarbern. Blanda ihop samtliga ingredienser tills såsen och häll den över kycklingen. Gratinera det hela i ca 30 minuter, tills kycklingen är färdig. Toppa med klippt gräslök och servera med valfritt tillbehör.

IMG_5700

Bryn kycklingen och toppa rabarber. Häll över såsen och gratinera i ca 30 minuter.

 


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

2 tankar om “Läcker rabarberkyckling med gräslök och honung

 • Vardagsmat a la Jess

  Hej, kul att hitta hit! Vilket spännande sätt att använda rabarber på! Det har jag aldrig provat – jag brukar mest bara baka med mina! Det låter jättegott, så det måste jag se till att testa en dag! 🙂

  • hannah Inläggsförfattare

   Hej!

   Varmt välkommen, va roligt att du hittade hit! Hoppas att du kan hitta många spännande recept! 🙂

   Med vänlig hälsning
   Hannah