Chokladdoppade kokostoppar – baka med LCHF! 1


Hej på er såhär mitt i natten!

Har kikat på Melodifestivalen och umgåtts med familj och fina vänner under kvällen och nu tänkte jag slinka in med ett litet inlägg innan läggdags. Eller ja, läggdags är det väl men bebisen är matad enligt hennes önskemål och när jag skulle lägga huvudet på kudden vaknade stora dottern av att hon rullade in i högen med gosedjur hon har i sin säng. Jaja, sova får jag göra sen… 🙂

Baka är ju verkligen en stor passion för mig och eftersom att en del i min omgivning, och även jag själv till viss del, äter LCHF-kost så hör inte bakverk längre till vanligheterna. DOCK har jag nu hittat ett recept som jag tyckte mycket om och som är helt okej inom LCHF. Fortfarande i rimlig mängd förstås, men en kaka som är betydligt bättre än en som är bakad med socker och mjöl.

Kokostoppar är ju verkligen en väldigt enkel kaka att baka och väldigt god. Mina kokostoppar har jag valt att doppa i lite mörk choklad men det är ju självfallet valfritt. De är goda både med och utan. : )

Chokladdoppade kokostoppar (15-20 st)

50 gram smör
2 ägg
1 dl sukrin
200 kokosflingor
50 gram mörk choklad
Ev valfri smaksättning – citronskal+juice/limeskal+juice/vaniljpulver

Gör såhär;

Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret och låt det svalna något. Vispa ihop ägg och sukrin. Tillsätt smör och kokosflingor. Rör om ordentligt och låt stå cirka 10 minuter.
Forma kokostoppar med händerna och sätt dem på bakplåtspappersklädd plåt. Grädda topparna i cirka 10-15 minuter och låt de svalna på plåten. Smält chokladen och doppa de avsvalnade topparna i chokladen. Förvara svalt.

Vispa ihop ägg och sukrin.

Tillsätt smält smör och kokosflingor. Låt smeten stå ca 10 minuter.

Forma toppar av smeten och ställ på bakplåtspappersklädd plåt.

Doppa bottnen av kokostopparna i smält choklad och ställ tillbaka dem på plåten. Förvara i kyl.

 


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

En tanke om “Chokladdoppade kokostoppar – baka med LCHF!