Härlig räksmörgås i LCHF-variant! 2


Halloj på er!

Räkor tycker jag är otroligt gott och till lunch igår lyxade jag till det lite och gjorde mig en härlig räksmörgås. Det är ju verkligen inte alls svårt att göra men det går rätt snabbt och mättar väldigt bra.

Jag använde ett kesobröd (recept här) som botten för att LCHF-anpassa mig smörgås men du använder självfallet vilket bröd du helst vill ha! Grovt, ljust – bestäm själv : )

Jag vet egentligen inte hur mycket recept man behöver för att lägga ihop smörgåsen men jag skriver upp lite, för mig, klassiska tillbehör jag använde mig av och så lägger du till/tar bort det du vill, eller behåller den precis som den är.

Räksmörgås (1 portion)

1 bit bröd, valfri storlek
200 gram skalade räkor
2-3 msk majonnäs
2 st kokta ägg
Sallad, gurka och citron
Ev smör till smörgåsen

Gör såhär;

Bred smör på smörgåsen om du önskar det. Fördela ut sallad (antingen ett helt blad eller strimlad) på brödet. Skiva äggen och lägg dem över salladen. Bred majonnäs över äggen och toppa det hela med räkorna. Lägg eventuellt ytterligare en klick majonnäs ovanpå räkorna. Toppa med gurka och en skiva citron.

Klart för servering! : )


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

2 tankar om “Härlig räksmörgås i LCHF-variant!