Krämig coleslaw med creme fraiche, majonnäs och dijonsenap 1


Hej hej!

Igår gjorde jag en laddning coleslaw här hemma som vi serverade till en saftig kycklingfilé. Den här coleslawen gör vi rätt ofta på sommaren, ett jättebra alternativ till en grillad köttbit eller kycklingfilé, men den funkar precis lika bra året om.

Min coleslaw gör jag med lite blandade grönsaker och så får jag en härlig krämighet tack vare creme fraiche och en guntta majonäs. En klassisk smaksättning med peppar och dijonsenap använder jag mig av, men självfallet kan man smaksätta med valfria kryddor för att anpassa coleslawen efter eget behov. Ett krispigt äpple i bitar är också gott att ha i!

Coleslawen håller ett par dagar i kylen. Den är perfekt till kött men även jättegod till en hemgjord hamburgertallrik. Det går snabbt och lätt att göra och du slipper alla de tillsatser och färgämnen som de färdiga varianterna innehåller… Ett stort plus : )

Krämig coleslaw (4-6 personer)

1/2 vitkålshuvud
1 morot
1 liten rödlök
2-3 dl creme fraiche
2-3 msk majonnäs
1-2 tsk dijonsenap
Salt och peppar

Gör såhär;
Strimla grönsakerna ganska tunt och blanda om. Tillsätt creme fraiche, majonnäs, dijonsenap och kryddor. Rör om och smaka av. Tillsätt exempelvis creme fraiche och majonnäs för att göra salladen ännu krämigare. Låt stå i kyl till servering.

 

Strimla grönsakerna och blanda om.

Tillsätt creme fraiche, majonnäs, dijonsenap och kryddor och rör om ordentligt. Smaka av och förvara i kyl.


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

En tanke om “Krämig coleslaw med creme fraiche, majonnäs och dijonsenap