Dumlekakor med noblessetäcke – en riktig godiskaka! 1


Go kväll!

Det blir många sötsaksrecept just nu men vi hade barnkalas igår och ja, dottern fick välja vad vi skulle baka och därmed har det blivit en salig blandning av diverse bakverk. Inte mig emot, jag tycker ju att det är fantastiskt roligt att baka så det är ganska lätt att stå ut med. : )

Nu blir det ett recept på riktiga godiskakor! Det här är en sockersöt liten kaka med kola- och chokladsmak tillsammans med en god mördeg. De är väldigt lätta att göra, en perfekt kaka där barnen kan vara med och baka.

Dessa dumlekakor har ett ”täcke” av noblessechoklad, och de bakas enklast i aluminiumformar. De går fint att frysa, annars förvara du dem i kylen. De är som sagt rätt söta men väldigt goda. Du kan variera smaken på kakorna genom att använda smaksatta dumlekolor eller smaksatta noblesseplattor.

Har du inte provat dem någon gång så tycker jag absolut att du ska göra det!

Dumlekakor med noblessetäcke (24 st)

200 gram smör
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
24 st dumlekolor
1 ask noblesse

Gör såhär;

Sätt ugnen på 200 grader.
Nyp ihop smör med mjöl, socker och bakpulver. Låt degen ligga kallt minst 20 minuter.
Placera ut 24 st aluminiumformar på en plåt. Ta fram degen och dela den i 24 st små bitar. Rulla varje del till en boll och lägg dem i formarna. Tryck ner en dumlekola i varje boll.
Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 10 minuter. Ta ut plåten och lägg genast på en noblesseplatta på varje kaka så att chokladen smälter. Låt kakorna svalna och förvara i kylen.

Nyp ihop ingredienserna till mördegen. Låt degen ligga kallt i minst 20 minuter.

Tryck ner en dumlekola i varje boll och grädda kakorna mitt i ugnen i ca 10 minuter.

Ta ut kakorna ur ugnen och lägg direkt på en noblesseplatta på varje kaka. Låt stelna och förvara i kyl.

 


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

En tanke om “Dumlekakor med noblessetäcke – en riktig godiskaka!