Fräsch kycklingsallad med bacon, vitlökssås och grillad halloumiost!


IMG_7251

Hej på er!

Här har det varit riktigt ruggigt väder idag, grått och trist och jag ryser i kroppen. Brasan är tänd, stearinljusen likaså och det känns mer som en höstkväll än en kväll i april. Men den som väntar på något gott, snart hoppas jag verkligen att våren är här! Fram med vårkläder, blommor i glada färger och så skönt väder att man vill vistas ute dagarna i ända – det hade väl varit härligt?

Min längtan efter vår och sommar avspeglades lite i dagens middag som blev en härligt krispig sallad med diverse blandade grönsaker, saftiga kycklingbitar, knaperstekt bacon och grillad halloumiost. Vitlökstokiga som är vi är här hemma så toppade vi det hela med en läcker vitlökssås – så himla gott!

Egentligen tror jag att ni varken behöver recept eller steg-för-steg-bilder till detta men jag knåpar ner det jag använde mig av för att ge en liten bas att utgå från.

Kycklingsallad med knaperstekt bacon, vitlökssås och grillad halloumi (4 personer)

600 gram kycklingfilé
Sallad
Gurka
Paprika
Tomat
Rödlök

2 pkt bacon

1 förpackning halloumiost

Vitlökssås

3 dl creme fraiche
0,5-1 dl majonnäs
2-3 st vitlöksklyftor
0,5-1 tsk chilisås
Örtkrydda

Gör såhär;

Skär grönsakerna i lagom stora bitar. Strimla kyckligen och stek den i smör, krydda gärna med peppar och lite paprika. Strimla baconet och knaperstek detta. Skiva upp halloumin i ca 0,5 cm tjocka skivor och stek dem hastigt i smör.

Blanda creme fraiche med majonnäs och pressad vitlök och smaka av med kryddor.

Montera ihop salladen efter önskemål och toppa med kyckling, bacon och vitlökssås. Komplettera med några skivor ost.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *