Vitlöksostfyllda- och baconlindade färska champinjoner – favorittillbehör nr 1!


IMG_1632

Hej på er!

Det får dugga tätt med inläggen här ikväll men jag kände att jag bara var tvungen att delge er det här fantastiskt goda, men även fantastiskt enkla, recept! Maken och jag blev alldeles saliga, så gott det var!

Det här kommer definitivt att göras många, många gånger framöver. Tidigare i veckan när vi var och handlade sprang vi på en förpackning med extra stora, färska champinjoner och det fick förstås åka ner i kundvagnen. Idag kom de till användning, och dessa svampar fylldes med en philadelphiaostblandning och rullades i bacon. SÅ himla gott!

De går fort och enkelt att göra, lätt att göra många av och mycket god smak! Ett nytt favorittillbehör helt klart. Servera som tillbehör istället för potatis eller liknande, eller bara som de är till en god köttbit.

Receptet är lätt att dubbla om du vill göra en större sats, gör lite som du vill. : )

Och föresten, va kul att ni är så många som gillar bloggen på Facebook! Om du inte redan gillar mig där kan du klicka dig vidare här för att göra det, så får du ständigt uppdatering om alla nya inlägg! Och just det, du har väl inte heller glömt att rösta i ICA´s tävling – ”Årets grillmästare”? Jag blir jätteglad om du vill lägga din röst på mig – Alla goda ting! Här hittar du röstningssidan.

Nu kör vi, dags för champinjonerna att få plats på bloggen! : )

Vitlöksostfyllda och baconlindade champinjoner (4 personer)

12 st stora champinjoner
12 skivor bacon
200 gram philadelphiaost med valfri smak – jag hade vitlök
Ev salt och peppar
Lite chilisås

Gör såhär;

Sätt ugnen på 200 grader, jag använde varmluft.
Plocka bort foten ur svampen och fyll dem med philadelphiaost. (jag valde att tillsätta lite chilisås i min innan jag fyllde svamparna)
Rulla en skiva bacon runt varje champinjon och lägg dem på bakplåtspappersklädd plåt. Låt dem vara inne i ugnen i ca 10 minuter, tills baconet fått fin färg.
Färdigt för servering!

IMG_1614

Plocka ur foten ur champinjonerna och fyll dem med ostkrämen.

IMG_1616

Baconlinda champinjonerna och lägg dem på bakplåtspappersklädd plåt. Grilla i ugnen i ca 10 minuter.

IMG_1637

Servera med valfritt tillbehör och njut!

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.