Lättbakat och saftigt sirapsbröd – gott för stora som små! 2


IMG_5925

Hej!

Det är något visst med hembakat, mjukt bröd… Doften som sprider sig i köket är ljuvlig och att provsmaka en nybakad brödbit med lite smör och ost är något speciellt. Jag försöker baka väldigt mycket av det bröd som äts här hemma – gott, enkelt och massor av olika recept att prova sig igenom. Både roligt och gott med andra ord!

Detta bröd är supergott och går både fort och lätt att baka. Det blev en storfavorit hos barnen och fungerar precis lika bra som frukostbröd som det gör som ett litet kuvertbröd till en middag. Brödet är ganska naturellt i smaken, tillsätt gärna brödkryddor eller liknande om du önskar en annan smak.

Fördelen med det här brödet är att det inte ska rullas bullar, utan här kavlas degen ut och så skär man den bara i skivor. Baka gärna på kvällen så har ni färskt bröd till frukosten!

Mums!

Lättbakat sirapsbröd i långpanna (ca 25-30 st)

50 gram jäst
5 dl mjölk
100 gram rumsvarmt smör
0,75 tsk salt
4 msk ljus sirap
10-11 dl vetemjöl special

Gör såhär;

Sätt ugnen på 225 grader.
Smula jästen i en bunke och värm mjölken till 37 grader. Lös jästen i mjölken och tillsätt smöret i bitar, salt, sirap och mjöl. (spara någon deciliter av mjölet till utbakningen)
Arbeta degen med maskin i ca 5 minuter, tills den känns smidig. Låt jäsa under bakduk i ca 35-40 minuter.
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i två delar. Kavla ut varje bit till en rektangel, ca 1,5 cm tjock, och dela den i bitar, storlek går fint att välja själv.
Nagga bitarna och grädda dem mitt i ugnen i ca7-10 minuter. Låt svalna under bakduk, och njut!

Du kanske också gillar


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

2 tankar om “Lättbakat och saftigt sirapsbröd – gott för stora som små!