Snabba tekakor


Hej på er,

Häromdagen när det började bli frukostdags i huset insåg jag att barnens frukostbröd var slut, så typiskt! Det var inte riktigt läge att dra iväg till affären med tre trötta barn så det fick bli nybakat till frukost – det är alltid perfekt att ha ett paket jäst eller två i kylen.

Jag bakade ett gäng snabba tekakor som verkligen gick hem hos ungarna! Det finns ett par andra tekaks-recept här på bloggen men det recept ni ska få nu är det snabbaste. Passar perfekt till en mysig frukost.

Tekakorna är absolut godast nybakade eller samma dag. Vill du frysa dem går det fint att göra det när de svalnat.

Snabba tekakor

50 gram färsk jäst
5 dl mjölk
100 gram rumsvarmt smör
4 msk ljus sirap
1 tsk salt
12-14 dl vetemjöl special

Gör såhär;

Smula jästen i en bunke. Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till 37 grader (fingervarmt) och häll över jästen, rör om så att allt löser sig. Tillsätt salt och sirap. Tillsätt mjölet, lite i taget, och arbeta samman till en smidig deg. Låt degen jäsa övertäckt i 30 minuter.

Ta upp degen på mjölat bakbord, dela i 15 bitar och rulla till runda bollar. Lägg dem åt sidan och låt de jäsa i ca 5-10 minuter.  Nagga kakorna och grädda tekakorna i mitten av ugnen i ca 6-8 minuter i 225 graders värme. (jag hade varmluft) Låt svalna på galler och servera.

 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.