Äppelkräm med kanel och vanilj – ta vara på alla härliga äpplen! 4


IMG_6683

God morgon på er allihop!

Vi har precis vinkat av pappa som åkt till jobbet, barnen har ätit frukost och jag själv ska försöka få nånting i magen innan dagen drar igång. Försöker att alltid starta med bra frukost!

I helgen kokade jag en härlig äppelkräm som barnen fullkomligt älskade! Den är jättelätt att göra, går fort och håller sig fint i kylen några dagar. Jättesmidigt och ett perfekt sätt att ta vara på äpplen. Jag smaksatte min kräm med vanilj och kanel, en kanonkombination – kanel är ju extra gott till äpplen! Smaksätt enligt egna önskemål.

Vi kör igång med receptet på en gång!

Äppelkräm med vanilj och kanel (4-6 personer)

500 gram äpplen
500 gram vatten
1,5 dl strösocker
1 kanelstänger
1 msk vaniljsocker
1 tsk malen kanel
Potatismjöl och vatten till redning

Gör såhär;

Skala alla äpplen och dela dem i mindre bitar, ungefär som en sockerbit. Lägg dem i en kastrull och tillsätt vatten, strösocker, vaniljsocker och kanelstänger. Låt koka upp under omrörning och koka på medelvärme i 6-8 minuter. Smaka av krämen och rör ner malen kanel efter tycke och smak.
Ta av kastrullen från plattan och rör ner redning, välj konsistens själv. Låt krämen få ett uppkok igen och dra av från plattan igen. Låt svalna.

Tips! För att undvika ett segt täcke/skinn på ovansidan av krämen kan du strö över ett lager strösocker när du tagit av kastrullen från plattan.


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

4 tankar om “Äppelkräm med kanel och vanilj – ta vara på alla härliga äpplen!