Ljuvlig citron-och jordgubbsmousse med vaniljvisp och jordgubbsmaräng


IMG_6717

Halloj!

Alltså dessa lodräta bilder som inte vill samarbeta med mig…. Jag måste verkligen komma rätt med inställningarna till att göra dem liiiiite mindre, ni får helt enkelt stå ut så länge : )

Nästa vecka är det dags att skola in barnen på förskola då jag ska börja plugga och den här veckan har vi varit där och hälsat på varje dag – roligt tycker barnen!

Att vara ute och flänga flera timmar varje dag tar förstås lite tid från köket så det har inte blivit några större utsvävningar i veckan. En tårta har vi dock bakat till pappan i huset som fyllde år i tisdags. Tårtan blev fantastiskt god, jag återkommer med bilder och recept lite längre fram!

Nu ska jag inte bjuda på tårta men dock något sött. Den här desserten är superenkel att göra och är ljuvlig god! Det är en mousse där basen består av färdig vaniljvisp och så är den smaksatt med jordgubbar och citron. Jättegod! Jag serverade min med en hemgjord jordgubbsmaräng, lite extra piff sådär ; )

Jag tycker att det blir ganska rejäla portioner av receptet, så det skulle mycket väl kunna bli 6 st desserter av det hela.

Den här moussen är definitivt värd att prova, visst ser det väl gott ut? Nästa gång tror jag att jag provar med blåbär och lime kanske? Jag kommer även att testa att ha den som tårtfyllning.

Citron- och jordgubbsmousse med vaniljvisp (4 personer)

1 pkt vaniljvisp (2,5 dl)
2,5 msk florsocker
1/2 citron (skal och saft)
250 gram frysta jordgubbar
2 gelatinblad

Gör såhär;

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter.
Skär de frusna jordgubbarna i småbitar och lägg åt sidan.
Pressa ur citronsaften från citronen och lägg detta tillsammans med skal i en liten kastrull. Värm upp och smält ner gelatinbladen.
Vispa vaniljvispen hårt och rör ner florsockret.
Vänd ner citronblandningen och avsluta med de frysta jordgubbarna. Se till att allt blandas och portionera upp i skålar. Låt stå ett par timmar i kylen innan servering.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *