Mjuk hallon-och nektarinkaka!


IMG_7700

Hej på er!

Igår, efter att jag hämtat barnen på förskolan, så överraskade jag dem med en välpackad fikakorg och så gick vi ut i skogen tillsammans. Jättemysigt! Vi satte oss på en bänk vid en bäck och pratade om dagen, skrattade och fikade.

Fikat var förstås något nybakat jag knåpat ihop tidigare under gårdagen! Som ni vet så gillar jag ju att använda det som naturen erbjuder (samtidigt som jag rensar kyl/frys) så en kombination av detta resulterade i en mjuk kaka med hallon och nektariner. Lite pärlsocker på toppen gav lite extra sötma och knaster. : )

Kakan blev väldigt populär! De syrliga hallonen mötte den söta nektarinen, en mjuk och saftig vaniljsmakande kaka…. Väldigt lättbakad är den! Receptet är ett väldigt bra grundrecept, toppa med dina favoritbär. Nästa gång tror jag minsann att lite rabarber och kanel får toppa kakan.

Barnen fick vara med och bestämma var vi skulle fota kakan så nu bjuder jag på en utebild!

Mjuk hallon-och nektarinkaka (en kaka i springform)

1 ägg
1 1/2 dl strösocker
50 gram smör
1/2 dl kallt vatten
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1,5 tsk vaniljpulver
1 nektarin i tunna skivor
100 gram frusna hallon
Pärlsocker

Gör såhär;

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en springform. Smält smöret och ställ kastrullen åt sidan.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Vispa ägg och socker vitt och poröst.
Vänd ner smör och vatten i äggblandningen och vänd därefter ner de torra ingredienserna.
Häll smeten i springform och toppa med tunna skivor av nektariner och frusna hallon. Avsluta med pärlsocker och grädda i nedersta delen av ugnen i ca 35-40 minuter.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.