Gör en lönnros – mysigt höstpyssel!


IMG_8329

Hej på er!

Nu blir det inget matrelaterat inlägg men ni vet ju att jag är lite pysslig av mig så därför får det här fina höstpysslet en plats hos mig på bloggen!

Kanske har du spanat in det på fler ställen? Vem som börjat med det vet jag inte, men det är ju ett kanontips – och fint blir det!

Just nu är ju miljön så fantastiskt vacker och det vill man ju njuta av så mycket man kan innan den vita (förvisso också vackra) snön faller… Min äldsta dotter som är 4 år fullkomligt älskar att plocka saker hon hittar i naturen och just nu är kastanjer och löv favoriten! Jag är dock inte lika förtjust i att lagerhålla hundratals löv hemma så ni var det dags att pyssla lite med dem! ; )

Dessa lönnrosor är så fina, och faktiskt inte alls svåra att göra! Jag har försökt fota lite steg-för-steg-bilder. Prova dig fram!

Använd torra och hela löv, blanda gärna färger – det ger mer liv åt blommorna!

Jag skulle egentligen gett mig ut med barnen och plockat löv i eftermiddag för att göra en stor bukett men nu regnar det så vi får skjuta lite på det. 🙂

Som du ser nedan; vik, rulla, vik (försöka ”puffa” sidorna lite så att det inte blir platt) – upprepa puffningen/vikningen så många gånger du vill, och avsluta med att binda ihop rosen med lite ståltråd. En färdig ros!

IMG_8313

Vik lövet på mitten.

IMG_8314

Vrid lövet och rulla ihop det så att du får en kort rulle.

IMG_8318

Ta ett nytt löv och placera bakom rullen.

IMG_8319

Vik lövets kanter bakåt och nyp åt nedtill. Försök få lövet lite ”puffigt” så att det blir volym i rosen.

IMG_8322

Upprepa tills du är nöjd – ta så många lager du vill!

IMG_8324

Snurra lite ståltråd längst på rosen för att fästa allt. Sätt igång med nästa! : )

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.