Ugnsbakad butternut-pumpa med salvia/lime-smakande mascarponekräm 1


IMG_8284

Hej på er!

Jag vet att jag tjatar om hösten och om alla härliga saker som finns att äta (och jag kommer säkert tjata lika mycket vid jul om julbetonade råvaror), men det ÄR ju så härligt att varje årstid innebär fantastiska råvaror!

Just nu är det väldigt mycket pumpor i butikerna och jag har gett mig på varianten butternut-pumpa! Receptet nedan har egentligen inga mått utan jag körde lite på känsla och smakade av efterhand, gör det du också!

Pumpan rostar du i ugnen och krämen lägger du när den kommer ut ur ugnen. Förbered under tiden en köttbit, en kycklingfilé eller liknande. Servera med en klick sås, eller låt röran vara ditt enda tillbehör. En god sallad till är förstås aldrig fel!

Pumpan i sig är ganska söt och därför tycker jag att limen i krämen bryter av fint.

Imorgon blir det bakverk på bloggen, just nu står en kaka och svalnar – det bådar gott måste jag säga! : )

Ugnsbakad butternut-pumpa med mascarponekräm (4 personer)

En butternut-pumpa
En ask mascarpone
Färsk salvia
En lime
Salt och peppar
Olja

Gör såhär;

Sätt ugnen på 175 grader. Dela pumpan på mitten (på längden så att du får två avlånga bitar) och dela den därefter återigen på mitten. (den här gången delade jag dem dock på tvären men hur du vill dela är helt upp till dig ; ) )

Ringla över lite olja, lägg i en ugnsform och baka i ugnen i ca 50-60 minuter.

Blanda ihop krämen. Lägg ner mascarponekrämen i en bunke och pressa ner limejuice och finhackad salvia. Om du vill ha mycket limesmak är det gott att även tillsätta fint rivet skal av limen. Smaka av med salt och peppar och klicka krämen över pumpan när den är färdig.

Servera med valfritt tillbehör.


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

En tanke om “Ugnsbakad butternut-pumpa med salvia/lime-smakande mascarponekräm